De Sluis Zaanstad nu zelfstandige stichting!

De afgelopen jaren was de Sluis een werkcommissie onder de paraplu van de Stichting Zaandamse Gemeenschap, die helaas na 75 jaar ophoudt te bestaan. Afgelopen vrijdag was er een feestelijke bijeenkomst in de Bullekerk, waar we met veel vrijwilligers terugblikten op 75 jaar bestaan van de Stichting.

In het stadhuis is de komende tijd een tentoonstelling ingericht over de activiteiten van de Stichting Zaandamse Gemeenschap in de afgelopen 75 jaar (4 mei-herdenkingen, oprichting theater De Speeldoos in Zaandam, doe-vakantie voor kinderen en natuurlijk de opening van vijf taalcafés en nog veel meer). Deze tentoonstelling is tot en met 17 mei te zien in de hal van het stadhuis.

De erfenis van de Stichting Zaandamse Gemeenschap werd door het bestuur verdeeld over diverse andere stichtingen in de Zaanstad, in lijn met de activiteiten waar de stichting voor stond.

De Sluis Zaanstad gaat als zelfstandige stichting verder. Voorzitter Margriet gaf in de Bullekerk een impressie van de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo!