Hoog bezoek

Hoog bezoek op verkiezingsdag in het taalcafé bij de noodopvang in de Achtersluispolder! Burgemeester Jan Hamming had een aantal collega burgemeesters uit de regio uitgenodigd, evenals de bestuursvoorzitter van het COA Milo Schoenmaker en de staatssecretaris Eric van der Burg.
Ze bezochten de opvang en daarna het taalcafé.

Chefkok Moayad had een heerlijke lunch bereid. Terwijl iedereen genoot van het eten, gaf coördinator Truus samen met Abdi en Rami (2 nieuwkomers uit resp. Somalië en Yemen), een presentatie over wat we doen in het taalcafé en wat de impact daarvan is. Abdi gaf aan zich enorm welkom te voelen omdat de vrijwilligers in de Sluis geen onderscheid maken tussen wel of niet een verblijfsvergunning. Rami had een mooie quote bedacht: de Sluis is mijn thuis! Betere reclame kan je niet hebben natuurlijk!

Alle aanwezigen waren daarom ook enorm onder de indruk van het effect van het taalcafé. De nieuwkomers en vrijwilligers kregen veel complimenten.
Wij waren op onze beurt zeer vereerd met het bezoek en blij dat we duidelijk konden maken wat de Sluis betekent voor velen.